Inspiration med Mikael Genberg

Inspiration med Mikael Genberg


Den 29 november var konstnären och entreprenören Mikael Genberg på plats i Luleå för att föreläsa. Ämnet för dagen var det omöjliga och hur vi överkommer det.

Vad vill jag? Den frågan ställer sig Mikael varje morgon. Som en konstnär med stora visioner har han alltid försökt göra det omöjliga möjligt. För hans egen del började det med en faluröd stuga i Vasaparkens högsta träd i Västerås. Med tiden har nya idéer kommit till liv; Undervattenshotell på Zanzibar, en röd stuga på Globen och Ooops Hotell för att nämna några.

Mikael menar det finns tre grundläggande egenskaper för att lyckas – mod, visioner och kompetens. Mod håller rädslan att misslyckas borta, visioner ger oss målsättningar och kompetens gör att vi kan nå dit.

Hans egen vision är att placera en liten röd stuga på månen. En idé som tog ett steg närmare verklighet när Christer Fuglesang tog med en hopvikbar prototyp till rymdstationen. För när man själv inte klarar av det omöjliga, då får man göra det tillsammans.Vilket är ditt hus på månen?