14.05.2024

Kollot är fullbokat i år igen!

Vi jobbar för att sprida intresset för bygg- och anläggningsbranschen och det gör vi bland annat genom att försöka nå den yngre målgruppen. Därför är vi givetvis med och planerar för sommarens roligaste kollo - Byggkollo! Kollot arrangeras av Teknikens Hus i samarbete med oss och Byggföretagen. I år är det barn födda år 2013-2016 som får vara med och bygga kojor tillsammans.

Det är tredje året i rad som vi är med och arrangerar Byggkollo för barn i åldrarna 8-11 år. Det har varit fantastiskt bra uppslutning alla år och redan nu finns det många på väntelistorna då årets grupper är fullbokade. Första omgången är söndag 16/6 – torsdag 20/6 och andra omgången är måndag 24/6 – fredag 28/6, båda grupperna genomförs dagtid mellan kl. 9-15.

På kollot får barnen lära sig om att bygga i trä och hantera olika verktyg. I grupp om fyra får barnen ta fram en ritning, arbetsfördela och bygga tillsammans för att sedan sista dagen på kollot visa upp sin koja för föräldrar och syskon. Sedan lottas kojan ut så en i varje grupp får ta med kojan hem. Här kan ni läsa mer om årets Byggkollo.