21.04.2021

Årets digitala innovation i Norrbotten

Lindbäcks årets innovatör 2020

Lindbäcks Bygg AB har tilldelats Byggföretagens utmärkelse för “Årets digitala innovation i Bygg- och anläggningsbranschen i Norrbotten 2020”

Vid det digitala seminariet “Bygg 4.0-digitaliseringsläget i Norrbotten”, meddelades att Lindbäcks vinner tävlingen om årets digitala innovation i bygg- och anläggningsbranschen.
Branschorganisationen Byggföretagen har låtit sina medlemsföretag nominera bidrag och en jury har valt ut vinnaren. Lindbäcks vinner för sin innovation med digitalt arbetsflöde för egenkontroller.– Lindbäcks innovation är precis en sådan innovation vi behöver fler av i byggbranschen. Det minskar det lite tråkiga men ack så nödvändiga administrativa arbetet med egenkontroller och ökar samtidigt kvaliteten. Effektiviteten ökar, säkerheten ökar och arbetsbelastningen minskar och frigör tid att göra annat och det gör att denna innovation vinner i stark konkurrens med andra, säger Erik Ranängen, bransch och föreningsansvarig för Byggföretagen i Norrbotten.

Lindbäcks arbetsflöde runt egenkontroller har skapat ökad spårbarhet, förenklat dokumentationen och  ökat kvaliteten. Vid en eventuell brand går det snabbt att se vilka tätningar som gjorts inom just den brandcellen.

– Innovation och drivkraft ligger djupt rotat i Lindbäcks och det här projektet har varit superkul, användarvänlighet att varit högt prioriterat och designen började i den ändan. Stort tack till Tromb som jobbat tillsammans med oss för att ta fram lösningen, LTU som stöttat och alla inom Lindbäcks som hjälpt till under projektets gång, säger Anna Bergsten, digitaliseringschef på Lindbäcks Group.

Det digitala seminariet Bygg 4.0 – digitliseringsläget i Norrbotten arrangerades av Byggföretagen tillsammans med institutionen för samhällsbyggnad på LTU.