01.07.2024

Byggkollo – en succé i år igen!

Byggkollo är ett sommarkollo arrangerat av Teknikens Hus i Luleå i samarbete med oss och Byggföretagen. Kollot är för barn i åldrarna 8-11 år och det är tredje året i rad som det genomförs. Det är två veckor med 1 vecka/grupp så totalt har 51 barn deltagit, 27 barn i första gruppen och 24 barn i andra gruppen.

Återigen har kollot varit en succé enligt barnen! De har fått lära sig använda verktyg som såg, skruvdragare, hammare, vattenpass och skruvmejsel och dessutom har de som velat fått testa på att tälja.

Byggena gick i rasande fart båda veckorna på kollot så alla hann även göra möbler och inreda med tyger och andra detaljer i sina kojor. Det har varit så roligt att se barnens utveckling och hur de samarbetat under veckan. Här snackar vi verkligen yrkesstolthet!

Första dagen på kollot blev barnen indelade i grupper om fyra, det var dessa fyra som sedan byggde kojan tillsammans och många kände inte varandra sedan tidigare. När vi frågade barnen vad som varit roligast under kollot var det just ett av svaren; “att få nya kompisar”. De fick börja med att rita upp sina kojor och ge dem ett namn för att sedan ha detta som underlag under veckans byggprojekt. Sista dagen på kollot lottades kojorna ut till en i gruppen, en av fyra fick förutom verktygslåda, t-shirt och vattenflaska även en koja med sig hem.

I år hade vi även en hemlig gäst sista dagen. Det var robothunden Spot som kom på besök och han imponerade verkligen på barnen.

 

Tillsammans bygger vi Norrbotten!