25.06.2019

Carina tilldelas YH-stipendium

 

Carina Kallioniemi har genomgått YH-utbildningen Byggproduktionsledare hos Lapplands Lärcentra i Gällivare. Hon har genomfört utbildningen med stor framgång och tilldelas därför Sveriges Byggindustriers och Norrbottens Byggmästareförenings stipendium “Avångselev 2019 YH Byggproduktionsledare”.

Stipendiet finansieras av Norrbottens Byggmästareförening och delas ut till en framstående elev på den två-åriga YH-utbildningen.
Erik Ranängen, Lokalchef BI, Luleå och Petra Stålnacke, Utbildningsledare på Lapplands Lärcentra delade ut stipendiet.

Efter examen har Carina startat ett nytt verksamhetsområde i företaget Cloud Consulting där hon hjälper företag i den kreativa och genomförande processen vid byte av lokaler eller ombyggnad/uppdatering av befintliga.

“Byggbranschen är otroligt spännande med väldigt många yrkesgrupper och den här utbildningen har överträffat mina förväntningar och gett mig en riktigt bra start i min verksamhet. Jag har fått se byggbranschen från insidan och har en helt ny förståelse för byggprocessen. Det tar jag med mig i min nya yrkesroll. Jag är jätteglad för den här fina utmärkelsen.” , säger Carina

YH-utbildningen Byggproduktionsledare är en två-årig utbildning som drivs av Lapplands Lärcentra i Gällivare. Man har utformat utbildningen i tät samverkan med byggbranschen för att stärka kompetensförsörjningen i länet. Utbildningslinjen startade 2012 och de flesta utexaminerade, med några få undantag, är idag verksamma i byggbranschen.

“Vi är stolta och glada att vi kan stötta näringslivet i länet med kompetens som verkligen gör skillnad. Vår utbildning är utvecklad tillsammans med branschen och utfallet vi ser där merparten av våra elever erbjuds anställning direkt efter examen är ett bra kvitto för oss”, säger Petra Stålnacke

Läs mer om utbildningen här