15.06.2020

Framtidens byggproduktionsledare prisas

För andra året i rad delar Byggföretagen och Norrbottens Byggmästareförening ut ett stipendium till en avgångselev vid Lapplands Lärcentras YH-utbildning till Byggproduktionsledare. Stipendiet på 10.000 kronor tilldelas en elev som bland annat visat arbetsledande färdigheter, visat ett eget engagemang och varit en god representant för utbildningen.

År 2020 går stipendiet till Jennifer Hansson, som bland annat visat ett stort engagemang och presenterat en uppsats gällande arbetsmiljö och säkerhet. Nomineringarna har gjorts av utbildarna.

“Det absolut bästa med utbildningen har varit mixen av teori och praktik, det blir väldigt lärorikt. Många deltagare och utbildare kommer från branschen, vilket gör att man pratar samma språk från början”, säger Jennifer Hansson, 2020 års stipendiat.

 

YH Byggproduktionsledare är en tvåårig utbildning och har de senaste åren fått ta emot elever från både Norr- och Västerbotten. Utbildningen läses på 100% och tar emot 20 elever per läsår. Målet är att efter utbildningen kunna ta sig an en mer ledande roll inom entreprenadbranschen. Arbetsutsikterna efter studier är mycket goda och Jennifer kliver på sitt nya jobb direkt;

“Jag har alltid känt att jag vill vara i den här branschen och innan jag började utbildningen jobbade jag som plattläggare. Nu kommer jag börja som lageransvarig på Svenska Kakel och ta hand om designen av butiken. Det finns fortfarande mycket kvar att lära sig!

 

 

 

 

“De som har gått ut har skaffat sig en mycket hög kompetens och kommer ut till en bransch där kompetensutveckling är en viktig fråga. Eleverna är väl förberedda och de är mycket eftertraktade, den absoluta majoriteten får jobb direkt efter examen”, säger Erik Ranängen, Bransch och föreningsansvarig för Byggföretagen i Norrbotten och chefstjänsteman Norrbottens Byggmästareförening.
 

 

 

 

 

 

“Vi på Lapplands Lärcentra är stolta och nöjda med att vår utbildning bidrar med den för vår region så viktiga rollen som arbetsledare inom bygg och anläggning. Här pågår en mängd byggprojekt både vad gäller byggande av bostäder, kommunala verksamheter och ut- och ombyggnad av infrastrukturen. Det är roligt att se att våra studerande är eftertraktade på arbetsmarknaden“, säger Petra Stålnacke, Utbildningsledare på Lapplands Lärcentra
 

 

 

 

 

Nomineringen lyder:

“Jennifer Hansson har på ett mycket bra sätt tagit till sig utbildningen. Hon har visat på goda arbetsledande färdigheter såväl i studiegruppen som ute på de arbetsplatser där hon fullgjort sina praktiska kurser. Hon har i samtliga kurser visat ett stort engagemang och har på ett bra sätt kopplat ihop sina observationer med teorin. Dessutom har Jennifer starkt bidragit till att skapa en god stämning i klassrummet. Vi ser Jennifer som ett gott föredöme för vår YH-utbildning Byggproduktionsledare.“

Stort grattis!