24.11.2016

Full fart på TE4

Vi har tagit rygg på Markus Hemphälä Fägnell, som är elev i den första kullen på TE4 i Luleå. Markus och hans klasskamrater är tillbaka i skolan efter en sex veckor lång praktikperiod. Utbildningen har två praktikperioder, där den första tillbringas ute hos entreprenörer. Halva praktikperioden är vikt för anläggning och den andra halvan för bygg. Till våren väntar en ny praktikperiod, som ska tillbringas hos beställare och konsulter.

Innan praktiken har man fokuserat på teoretiska moment som en förberedelse för det praktiska arbetet ute på fältet.

 

 

 

“Praktiken har varit otroligt lärorik och jag har fått många aha-upplevelser. Det som har gjort starkast intryck är hur komplexa många byggmoment är och hur lång tid varje moment tar. Jag har varit hos PEAB under hela perioden och är väldigt nöjd med hur de tagit hand om mig och delat med sig av kunskaper och erfarenheter. Vi har varit utspridda på lite olika ställen och alla mina kurskamrater är väldigt nöjda med sin praktik”, berättar Markus.

“Den här utbildningen håller väldigt hög klass tack vare ett nära samarbete med branschen och ett väl sammansatt lärarlag. Trots att vi är första årskullen på TE4 så har det flutit på riktigt smidigt och jag vill verkligen rekommendera TE4 till alla som har möjlighet att hoppa på. Om man ska förändra något så ser jag gärna att man inför lite fler praktiska bygg-övningar på skolan och att man satsar lite mer krut på marknadsföring av den här utbildningen, för det är den värd”, säger han vidare.