09.08.2022

KIA-sommarprojekt omgång två

Andra gruppen av sommarens KIA-projekt är i gång. Precis som för grupp ett bjöd Norrbottens Byggmästareförening in till en inspirationsdag under ledning av Erik Ranängen.

Dagen inleddes med en dragning om Byggföretagens betydelse för branschen och hur deras arbete ser ut. Därefter bjöds deltagarna på lunch på Restaurang CG innan det var dags för eftermiddagspasset. Nu väntade studiebesök på Kronandalen där deltagarna fick träffa både Nåiden och Luleå Kommun för att höra om deras arbete med stadens nya stadsdel.

 

KIA:s sommarprojekt (Kompetensutveckling i Anläggningsbranschen) är ett initiativ av STD (Svenska Teknik & Designföretagen), Trafikverket, Luleå Kommun, LTU och Byggföretagen.

Under tre veckor får 12 gymnasiestudenter intresserade av samhällsbyggnad testa på hur vardagen kan se ut i byggbranschen. Årets projekt innefattar att utveckla och presentera ett nytt koncept för området Triangeln i Norra Hamn, Luleå som i dagsläget utgör parkeringsplats. Dagen med Byggmästarföreningen är en del av programmet som uppskattas av både deltagare och representanter från branschen. Flera av deltagarna har varit med i projektet tidigare år och att de återigen söker sig KIA-projektet är ett gott betyg.