23.09.2020

Månadens medlemsföretag: HÖ Allbygg

Byggare med anor och rötterna i Norrbotten

Med 54 år i branschen är HÖ Allbygg ett av länets äldsta byggföretag. Företaget startades av Helge Öberg i Kalix 1966. Prefixet “HÖ” härstammar från grundaren.  Kjell Johansson förvärvade bolaget 1976 och man etablerade verksamhet i Luleå på 80-talet när Lars Lundholm blev delägare.

Många ton betong och spik senare är man idag en väletablerad byggare som sysselsätter c:a 135 medarbetare i stabil verksamhet inom Bygg- , Mark- och Anläggningsentreprenad samt Byggservice. Merparten av projekten är inom Norrbotten och framförallt Fyrkanten. Därtill har man ett eget fastighetsbestånd med ca 100 lägenheter i Kalix samt de driftsfastigheter som byggverksamheten verkar i.

Företaget ägs och drivs idag av Peter Fahlblom, Anders Lundholm, Håkan Stridfeldt och Alexander Johansson. Samtliga delägare är operativa i verksamheten. Peter är VD, Anders jobbar som Arbetschef, Håkan ansvarar för Kalkyl,Inköp och IT och Alexander är Ekonomichef.

Bland kunderna hittar vi stora fastighetsaktörer som Lulebo, Rikshem, Region Norrbotten, Coop Norrbotten, OK Norrbotten, Luleå Kommun och Stålstaden.

Fakta

Omsättning:    c:a 285 MSEK
Antal medarbetare:   c:a 135
Fastighetsbestånd:  Bostäder, 100 lgh i Kalix och egna driftsfastigheter för byggverksamheten i Luleå
Etableringsorter: Luleå och Kalix

Kuriosa

Med sitt långsiktiga arbete för att skapa en bra och inkluderande arbetsplats har HÖ Allbygg tilldelats Galaxens utmärkelse “Årets arbetsgivare” 2020. Man har bland annat slussat in långtidsarbetslösa och nyanlända på en tuff arbetsmarknad.

Några projekt

Lunda förskola, Sävast

Spektakulär halvcirkelformad byggnad med djärv arkitektur och stora tekniska utmaningar.

Kund: Bodens Kommun

Bro över järnvägen, Sunderbyn

En logistisk och byggteknisk utmaning att bygga en bro över vältrafikerad järnväg mellan Luleå och Boden.

Kund: Trafikverket

Skidtunnel, Lindbäcksstadion, Piteå

400 meter lång, 15 meter bred och 4,5 meter hög. En majestätisk byggnad med trästomme som ger möjlighet till skidåkning och däcktestning i vintermiljö året runt.

Kund: Darkathlon

Kontaktuppgifter

HÖ Allbygg AB
Murbruksvägen 14
973 45 Luleå
0920-25 04 07
info@hoallbygg.se
www.hoallbygg.se