15.05.2019

Medlemsresan till Barcelona

Årets medlemsresa med ett 50-tal medlemmar bar till Kataloniens huvudstad Barcelona. Staden med 1,6 miljoner invånare och drygt 7 miljoner årliga besökare. Resan startade med ett inställt flyg, oplanerad övernattning på Arlanda och en dags försenad ankomst till Barcelona. Förseningen innebar dessvärre att det planerade studiebesöket på spanska motsvarigheten till BI och ett byggprojektbesök blev inställt.

 

Tidig morgonavgång från Arlanda efter inställt ordinarie flyg dagen innan.

I Gaudi’s fotspår

Efter ankomsten fredag den 10 maj upplevde gruppen en inspirerande guidad rundvandring i arkitekten Antoni Gaudi’s fotspår med besök i Park Guell, Casa Mila, Passeig de Gracia och Sagrada Famila. Efter turen avnjöts en delikat middag på restaurang El Reloj.

 

Sagrada Familia och Casa Mila

 

 

 

 

Vinodlingar och klimatförändring

Lördagen inleddes med ett välsmakande och intressant studiebesök på vingården Torres. Ägaren berättade att man upplever helt nya förutsättningarna för verksamheten på grund av klimatförändringen. Man har varit tvungna att flytta stora delar av sina druvodlingar högre upp på bergssidan för att kompensera förändringen i vädret för att bibehålla kvalitet och skördevolym.

 

Fart och fläkt

 

Under söndagen fick delar av gruppen uppleva Formel 1-loppet på Circuit de Barcelona-Catalunya, medan andra besökte Camp Nou för att se Barcelona möta Getafe i La Liga.

Sammantaget var detta en resa med mängder av intryck och väsenskilda upplevelser av arkitektur, spansk matkultur, vinodling, motorsport och idrott i världklass