05.12.2022

Nytt stipendium för att uppmärksamma studenter i byggbranschen

Norrbottens Byggmästareförening fortsätter hitta nya sätt att inspirera framtidens stjärnor till att verka inom byggbranschen i Norrbotten. Från och med 2022 har Norrbottens Byggmästareförening instiftat ett nytt stipendium som syftar till att lyfta fram studenter vilka under sin studietid varit goda ambassadörer för Luleå Tekniska Universitet och respektive utbildning. I november var det dags att uppmärksamma årets stipendiater.

Stipendiet på 10 000 kr tilldelas fyra studenter som under sin studietid på LTU levererat fina resultat och tillgodosett sig utbildningen på ett hedervärt sätt samtidigt som de visat arbetsledande färdigheter och god förmåga till samarbete.

På plats på universitetet för att dela ut det nya stipendiet för Norrbottens Byggmästareförenings räkning var styrelseledamöterna Bodel Blom, Byggutrustning i Luleå och Stefan Lindbäck, Lindbäcks Bygg. Detta år gick priset till två avgångselever från Civilingenjörsprogrammen Arkitektur och Väg och Vattenbyggnad samt två från högskoleingenjörsprogrammen Samhällsbyggnad och Bygg- och Anläggning.

 

På bild från vänster: Josefin Hansson, Liza Sällström-Eriksson och Joar Sundberg.
Saknas i bild: Olle Kemppainen

Liza Sällström-Eriksson, Civilingenjör Arkitektur

 

Joar Sundberg, Civilingenjör Väg- & Vattenbyggnad

 

Josefin Hansson, Samhällsbyggnadsprogrammet

 

Olle Kemppainen, Bygg- och anläggningsprogrammet