06.03.2023

Stora Byggpriset till Karin Bodin

Stora Byggpriset delas varje år ut till en person, som på ett påtagligt sätt främjat byggindustrin i Norrbotten. Vinnare av Stora Byggpriset 2022 är Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd.

Motivering:
“Polarbröd är ett starkt varumärke som är långt framme i sitt arbete med hållbarhet. De arbetar med tydliga mål och det handlar om alla delar från råvaror, transporter, förpackningar och energi. De har fem egna vindkraftverk som producerar mer förnybar el än hela koncernen använder. 

Den 23 augusti 2020 totalförstördes Polarbröds bageri i en stor brand. Det var en händelse som engagerade många, många fler än de närmast berörda. Polarbröd har funnits länge på de svenska frukostborden och varumärket är vida känt. Strax efter branden meddelade företagsledningen att man skulle bygga upp bageriet igen så snart som möjligt. Och så blev det, på rekordkort tid, bara drygt ett år senare, stod den första etappen av bageriet klar. Snart därefter var flera av de klassiska produkterna tillbaka i brödhyllan. Därmed säkrades företagets framtid. Det var ett beslut som krävde mod och som också spred bilden av Norrbotten och det sätt vi gör saker på i hela Sverige.”

Stora Byggprisets jury består av:
Lotta Finstorp, Landshövding Norrbotten (ordförande), Christer Wikberg, Ramböll, Lars Lindberg, Företagarna i Norrbotten, Hans Andersson, Svenskt Näringsliv, Peter Fahlblom, ordförande Norrbottens Byggmästareförening, Catharina Johansson, Almega och Erik Ranängen, Bransch- och föreningsansvarig för Byggföretagen Norrbotten.