15.05.2019

Byggstenen 2019

Anette Aasa Lindbäck, HÖ Allbygg (Administrativ resurs)

Motivering:

Med över 25 år hos HÖ Allbygg har Anette Aasa Lindbäck visat prov på ett ändlöst driv och engagemang. En ovärderlig kollega och en tillgång att lita på i det administrativa arbetet kring löner, fakturering och utveckling av affärssystem. Tack Anette!

Mikael Jönsson, Byggutrustning (Tjänsteman)

Motivering:

30 år har gått sedan Mikael Jönsson gjorde sin första dag på Byggutrustning och än idag hjälper han till oavsett problem, utrustning eller tid på dygnet. I sin roll som depåchef har han lång erfarenhet från gjutningar och leder kunder rätt med högsta kvalitet och noggrannhet. Tack vare Mikael kan vi fortsätta driva företaget in i framtiden!

Per Hortlund, Lindbäcks (Tjänsteman)

Motivering:

Med sin förmåga att skapa entusiasm hos varje medarbetare har Per Hortlund skapat en kultur som säger ”Vi gör det tillsammans”. Som platschef jobbar han för ständig förbättring och har visat på utomordentliga ledaregenskaper i samband med ett av våra Kiruna-projekt. Grattis Per!

 

Ingemar Viklund, Älvsbyhus (Tjänsteman)

Motivering:

Med sitt kvalificerade ingenjörstänk och goda initiativförmåga ser Ingemar Viklund till att utvecklingen av husmodeller aldrig står stilla, såväl interiört som exteriört. Hans positivitet i kombination med gedigen kunskap inom VVS gör honom till en oerhört värdefull lagkamrat.

 

Urban Lidman, Hellströms (Tjänsteman)

Motivering:

Ingen utmaning eller byggprojekt tycks vara för komplex för Urban Lidman. Med lång erfarenhet som platschef levererar han alltid goda ekonomiska resultat, nöjda kunder och glada medarbetare. Han personlighet och problemlösningsförmåga är något som uppskattas av alla, med återkommande projekt som följd! Grattis Urban!

 

Kasper Cortinovis, MJ Norr Montage (Yrkesarbetare)

Motivering:

Trots sin unga ålder har Kasper Cortinovis visat en mycket bred yrkeskompetens och ett starkt ledarskap. Sedan ett år tillbaka arbetar han med Gällivares Kunskapshus där han får nyttja sin specialistutbildning inom svetsning och ta ansvar som arbetsledare. Framtiden ser ljus ut, det kan vi tacka Kasper för!

 

Caroline Sundström, X-treme (Yrkesarbetare)

Motivering:

Med sin styrka, smidighet och påhittighet har Carolin Sundström visat att hon passar in i alla sammanhang. Hon besitter ett öga för detaljer och kan fördela arbetsuppgifter därefter, att kunderna ger henne beröm är snarare regel än undantag. För oss är Carloline en mycket värdig vinnare, grattis!

 

Simon Berglund, Nåiden (Lärling)

Motivering:

Att kunna ta initiativ till att lära sig är A och O för en lärling, och Simon Berglund har bevisat att han vill fortsätta utvecklas. Varje arbete utförs med största noggrannhet och hängivenhet, det är väl värd att uppmärksamma. Grattis Simon!

 

Elin Öhman, NCC (Lärling)

Motivering:

Redan som lärling har Elin Öhman visat upp en god kunskap och ständig nyfikenhet inför nya uppgifter. Hon bidrar med ny energi på arbetsplatsen och hittar alltid nya lösningar på problem och utmaningar, något hon gärna delar med sig till övriga i arbetslaget. Ordning och reda är ledorden, grattis Elin!

 

Mathias Sjöblad Hofacker, LTU (Civilingenjör)

Motivering:

Med sitt examensarbete om möjligheter med återvinning av byggkomponenter har Mathias Sjöblad Hofacker bidragit till en ökad branschförståelse för cirkulär ekonomi inom industriellt byggande.