15.05.2021

Byggstenen 2021

Elias Apelqvist, Andersson Bygg (Lärling)

Motivering:

Elias Apelkvist är en ansvarstagande och pålitlig anställd som visar upp ett driv i yrket och en vilja till att lära sig mer. Vi på Andersson Bygg är mycket glada över att få ha Elias som lärling och vi är säkra på att han kommer fortsätta utvecklas till en utomordentlig byggnadsarbetare.

Emil Nyman, Vittjärvshus (Tjänsteperson)

Motivering:

Att sälja ett Vittjärvshus är inte en enkel uppgift. Vi har inga kataloghus eller standardlösningar, allt är kundanpassat in i minsta detalj. För att förklara Emils prestation så har han, så gott som på egen hand, sålt in hus för en stor del av Vittjärvshus produktion under nästan ett halvår. Hans prestation är på det sättet mycket mer än anmärkningsvärd.

Fayes Mohammed Al Hassani, GLB (Yrkesarbetare)

Motivering:

Fayez är en medarbetare med hög arbetsmoral och stor vilja att lära och utvecklas. Han är inte rädd för utmaningar och ställer alltid upp. Fayez fann snabbt en plats i vår organisation och efterfrågas som resurs när ett arbete kräver det där lilla extra. Han är lojal, ett föredöme och jobbar hårt. Fayez är en bra representant för vårt företag.

Isabell Karlsson, NCC (Lärling)

Motivering:

Efter flera år inom mark och anläggning valde Isabell att ta ett yrkesbevis som träarbetare. Med ett målinriktat driv och engagemang har hon genomfört den teoretiska och praktiska utbildningen i rekordfart. Det drivet tar hon nu med sig som lärling. Hon engagerar sig i den dagliga planeringen, är mån om att vi ska jobba tillsammans och agerar alltid med omtanke.

Jennie Bäckström, NCC (Tjänsteperson)

Motivering:

Jennie jobbar som platschef på vår markenhet i Kiruna. Hon har praktisk erfarenhet som YA och har axlat platschefsrollen på ett mycket bra sätt. Hon är omtyckt av egna anställda, leverantörer och kunder och leder produktionen på ett tydligt och effektivt sätt. Jennie är även strukturerad, och hanterar stress på ett mycket bra sätt.

John Eriksson, Taktjänst (Yrkesarbetare)

Motivering:

John började som takmontör för ca sex år sedan men är redan idag en duktig självgående montör som tar mycket ansvar för varje arbete som utförs. Han är social, arbetstrogen och engagerad. John är även omtyckt av kollegor och beställare, som inte drar sig för att berömma honom i deras återkoppling till oss.

Malin Jönsson, Luleå Markanläggning (Administrativ personal)

Motivering:

Efter att ha börjat som konsult hos oss är Malin sedan ett år tillbaka anställd i bolaget. Hon sköter ekonomi och administration med snabbhet och exakthet och är alltid på ett strålande humör. Malin kommer med förbättringsförslag, tar sig an nya uppgifter och håller fanan högt för en jämställd organisation. Vi är stolta och glada över att Malin har valt att jobba med oss!

Sebastian Brännström, Skanska (Tjänsteperson)

Motivering:

Vår produktionschef Sebastian Brännström har på ett välförtjänt sätt utfört LEAST 1, Luleå som första mörkgröna projekt norr om Uppsala. Dessutom har LEAST 1 klarat nivå Grönt 2 för Klimat och Grönt 2 för Vatten. Kontoret färdigställdes under hösten 2021 och Mobilaris är byggnadens hyresgäst.

Thord Rova, HÖ Allbygg (Tjänsteperson)

Motivering:

Efter ett antal år som snickare vidareutbildade sig Thord för 12 år sedan till arbetsledare på LTU. Idag är Thord en väletablerad platschef. Han är omtyckt av yrkesarbetare, underentreprenörer och kunder för sitt seriösa och välplanerande arbetssätt. Thord har även varit platschef för flera objekt samtidigt och där även ansvarat för arbetsledare.