15.05.2022

Byggstenen 2022

Pär VestinPlatschef NCC

Motivering

Tack vare ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, alltid med arbetsmiljön i högsta fokus, axlar Pär rollen som platschef på ett förträffligt sätt. Med över sexton års erfarenhet av produktion är hans trygga ledarskap och breda kunnande uppskattat av kollegor såväl som underentreprenörer och kunder.

Viktor ÅströmPlatschef Peab Anläggning AB

Motivering

Viktor är en ambitiös och kunnig platschef som trots en relativt kort tid i branschen visat att han har en god förmåga att ta sig an och leverera specifika moment av hög kvalitet. Viktor räds inte nya utmaningar och strävar alltid efter att lära sig mer, vilket har resulterat i goda vitsord från kollegor och kunder.

Anna RensfeldtEkonom Veidekke

Motivering

Anna har med sin positiva inställning till nya utmaningar varit viktig i Berggren & Bergmans resa från lilla BoB till där företaget är idag. Genom att arbeta strukturerat och pedagogiskt är hon en starkt bidragande faktor till att kollegorna idag tycker det är roligt och intressant med prognoser och ekonomiska uppföljningar.

Linda KarlssonBygg- och servicekoordinator Älvsbyhus

Motivering

Linda leder, med stort engagemang och ett brinnande intresse för branschen, Älvsbyhus hantverkare på ett föredömligt sätt. Med sitt goda humör sprider hon arbetsglädje och energi till alla i sin närhet och tvekar inte för att dra på sig blåstället om det behövs. Linda är väl värd att uppmärksammas för sina insatser!

Farhad Ageli, Träarbetare Länsbygg

Motivering

Farhad visar varje dag ett stort engagemang och driv för utvecklas i rollen som träarbetare. Genom att ständigt vara hungrig på nya utmaningar och ta ansvar för sitt arbete gentemot både kollegor och kunder är han omtyckt av alla i sin omgivning.

Deniz Kara, Lärling SA Englund

Motivering

En stor dos ansvarstagande, driv och nyfikenhet för att varje dag utvecklas och bli bättre i sin roll som yrkesman gör Deniz till en god ambassadör för SA Englund. Hans engagemang smittar av sig i arbetsgruppen och Deniz är väldigt uppskattad bland sina kollegor.

Sofia Lindbäck, Administratör HÖ Allbygg i Luleå

Motivering

Sofia är en uppskattad kollega och en ovärderlig tillgång för HÖ Allbygg. I sin roll som administratör säkerställer hon att all administration följer rådande lagar och regelverk. Sofia tvekar inte inför en utmaning eller att ta sig an nya arbetsuppgifter.

Isabell Lönnhager, Projektingenjör Skanska

Motivering

Direkt från universitetet rakt in i skarpa projekt i rollen som projektingenjör. Isabell har med en ödmjuk inställning till sina medarbetare och arbetsuppgifter axlat den nya rollen med bravur. Genom att arbeta strukturerat och noga lämnar hon inget åt slumpen vilket gör henne till en mycket omtyckt arbetskamrat.

Christer Lundmark-SundströmYrkesarbetare MJ Montage

Motivering

Efter 25 år i företaget är Christer en av MJ Montages mest trogna och omtyckta medarbetare. Med en imponerande yrkesskicklighet i sin roll som svetsare och montör passar han väl in i arbetsgruppen och haft en viktig roll i de många och framgångsrika projekt som avklarats genom åren.

Michael AdolfssonArbetsledare LMA

Motivering

Efter nära tjugo år som egenföretagare och maskinförare valde Michael att ta klivet över till rollen som arbetsledare. Tack vare sitt gedigna praktiska kunnande ingjuter han stor respekt hos kunder och kollegor. Michael sprider god stämning och handleder även nya kollegor in i branschen på ett sätt som får dem att växa.