27.09.2023

Vinnarna av Byggstenen – resan till Krakow

Norrbottens Byggmästareförening delar varje år ut resestipendiet Byggstenen till tio olika personer verksamma inom Norrbottens bygg- och anläggningsbransch. Stipendiet premierar de som gjort goda insatser och riktar sig till olika yrkeskategorier. Vinnarna får åka på en spännande och intressant weekendresa med många trevliga aktiviteter till någon stad i Europa. Deltagarna på vinstresan 2023 åkte till Krakow i Polen.

Gruppbild, deltagare från vänster: Isabell Lönnhager, Skanska, Anna Rensfeldt, Berggren & Bergman, Viktor Åström, Peab Anläggning, Sofia Lindbäck, HÖ Allbygg, Linda Karlsson, Älvsbyhus, Christer Lundmark-Sundström, MJ Montage,  Bodel Blom, Styrelserepresentant, Erik ranängen, Norrbottens Byggmästareförening, Deniz Kara, SA Englund, Pär Vestin, NCC och Farhad Ageli, Länsbygg.

Deltagarna, som kommer från olika delar av Norrbotten, hade en mycket bra och intressant resa där de upplevde hur vackert det är i Krakow på den stadsrundtur de hade. De fick en historisk presentation om Krakow och om Sverige och Polens gemensamma förflutna. Gruppen hade mycket skoj tillsammans och bodde mycket fint i den gamla stadsdelen i ett gammalt hus som nyligen byggts om till hotell. Resan avslutades med en mycket gripande upplevelse i samband med besök på Auschwitz och Birkenau.

 

Läs mer om Byggstenen och håll utkik inför nästa nomineringsperiod.